Wat kost een neusverkleining gemiddeld?

Wereldwijd wordt een neuscorrectie talloze keren per jaar uitgevoerd. Hoewel niet door veel mensen verwacht wordt is bijvoorbeeld Iran een land waar ontzettend veel neusverkleining worden uitgevoerd. Er zijn dan ook over de hele wereld enorm veel mensen ontevreden met de vorm van hun neus.

makeupDe grootte van de neus is in de meeste gevallen genetisch bepaald en daarom zie je deze plastisch chirurgische ingreep in sommige regio’s van de wereld vaker dan anderen. Ook in het cultureel diverse Nederland komt een neusverkleining regelmatig voor. De mensen die graag het formaat van hun neus gereduceerd willen hebben vragen zich dan ook af wat een neusverkleining gemiddeld kost. Het antwoord op deze vraag is te lezen in dit artikel.

Kosten voor verkleinen van de neus

De behandeling die door een plastische chirurg wordt uitgevoerd valt in de categorie neuscorrecties. Immers is het te eenvoudig om enkel te spreken van het verkleinen van de neus. Doordat deze namelijk in formaat afneemt zal de gehele neus een andere vorm krijgen en moeten er beslissingen worden gemaakt wat precies de wensen zijn hoe de neus er uit moet gaan zien. In een consult met de plastisch chirurg kunnen de mogelijkheden besproken worden. Afhankelijk van deze keuzes worden ook de kosten bepaald voor de neusverkleining. Zo zijn er ook mensen die de ingreep combineren met bijvoorbeeld een mini facelift. Het is daarom moeilijk aan te geven wat exact de kosten voor de ingreep zullen worden voordat het consult met de arts heeft plaatsgevonden. Een indicatie is dat er rekening gehouden moet worden met een prijs tussen de 3000 en 5000 euro. De kosten kunnen wel exact worden verteld nadat met een plastisch chirurg de exacte wensen zijn doorgesproken.