Wat kost 18 karaat goud per gram

Als u ouden gouden sieraden in gaat wisselen voor contant geld, dan is er veel keuze. Er zijn veel bedrijven die graag uw goud van u over kopen. Ze doen dit om er zelf wat aan te verdienen. De bedrijven verkopen het goud weer door en het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs is hun marge. Als u wilt weten wat kost 18 karaat goud per gram, dan is het mogelijk om eens online te kijken. In de grote steden zijn er veel bedrijven die hierbij kunnen helpen.

Soms zijn het juweliers die zich naast de verkoop van juwelen ook richten op de inkoop van goud. Maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die enkel en alleen goud inkopen. Voor u als consument is het natuurlijk de bedoeling dat u een zo hoog mogelijke prijs per gram zult ontvangen voor uw goud. Dit is afhankelijk van de Goud Prijs op dat moment. Maar hoe wordt de goudkoers eigenlijk bepaald? In dit artikel wat meer informatie hierover.

De grondstof goud

Wat kost 18 karaat goud per gramGoud is een edelmetaal en dus een grondstof. Vergelijkbaar dus met een andere grondstof zoals bijvoorbeeld aardolie. De goudkoers wordt meestal uitgedrukt in Kilogram en in ounce. De goudkoers is van een groot deel afhankelijk van de vraag naar goud en het aanbod ervan. Dit wordt ook wel de marktwerking genoemd, wat in principe de basis is voor alle prijzen van producten. Als de vraag naar goud hoog is en het aanbod laag, dan stijgt de prijs. Is de vraag laag en het aanbod zeer hoog, dan daalt de prijs. Dit is niet alleen het geval bij goud, maar ook bijvoorbeeld bij alledaagse producten zoals voedingsmiddelen.

Wat kost 18 karaat goud per gram

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor het aanbod van goud stijgt. Zo speelt bijvoorbeeld de productie van goud hierbij een rol, het gaat dan om gouden sieraden maar ook om andere producten waar goud in is verwerkt. Wanneer er veel goud beschikbaar is op de markt dan kan het zijn dat de prijs daalt.

Het omgekeerde is zoals gezegd dus ook mogelijk, er is dan een hogere vraag naar goud dan dat er een aanbod is. In tijdens van economische crisis kiezen sommige beleggers ervoor om een deel van hun portfolio te investeren in goud. Op zo’n moment is er dus minder goud beschikbaar en stijgt de prijs. Het is altijd belangrijk om een idee te hebben van de goudprijs voordat u de sieraden die u wilt inwisselen gaat laten taxeren. Een hogere goudkoers, zorgt vanzelfsprekend voor meer geld in uw zak.