Doet een behandeling met acupunctuur pijn?

Iedereen kent wel het beeld van iemand die in een behandelkamer ligt met een paar naalden in zijn lichaam. Bij acupunctuur worden deze technieken gebruikt. Acupunctuur kan een interessante behandeling zijn. Mensen ondergaan de behandeling bijvoorbeeld bij acupunctuur nekklachten of om te stoppen met roken. De meeste aanvullende zorgpolissen vergoeden overigens de acupunctuur behandeling ook deels. Wanneer mensen overwegen om een acupunctuur behandeling te ondergaan, vragen ze zich vaak af of het pijn doet. Een logische vraag natuurlijk, want je krijgt wel naaldjes in je huid.

 

Acupunctuur doet doorgaans geen pijn

 

De naalden die voor acupunctuur worden gebruikt zijn heel erg dun en zijn speciaal bedoeld voor de behandeling. De naalden worden voordat ze in het lichaam worden gezet uit de verpakking gehaald en direct daarna weggegooid. Wanneer de acupuncturist de naalden in de huid gaat zetten, doet hij dit heel oppervlakkig. De naalden gaan dus niet heel diep de huid in en je gaat dus vaak ook niet bloeden zoals je bijvoorbeeld bij een reguliere prik zou doen. In sommige gevallen kun je een kleine tinteling voelen. De acupuncturist zal je tijdens de behandeling vragen om stil te blijven liggen en daarna worden de naaldjes weer verwijderd.

 

Het is begrijpelijk dat mensen soms wat vragen hebben over de naalden bij acupunctuur, het klinkt natuurlijk wel een beetje eng. Toch is er niets om voor te vrezen, de naalden kunnen een kleine tinteling geven maar doen over het algemeen geen pijn. Als je echt heel erg bang bent voor de naalden, kun je dit het beste even bespreken met de acupuncturist voordat de behandeling gedaan wordt. Dan kunnen ze er rekening mee houden.